• Tel. +48 12 422 17 08

#Dołącz_do_nas

Chcesz dołączyć do naszego zespołu? Wyślij swoje CV na adres: restauracja@boccanera.pl

Executive Chef

Dawid Balana

Dawid jest absolwentem socjologii na Uniwersytecie Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, jednak od lat jego pasją jest gotowanie. Bogate doświadczenie zdobył podczas 10 lat pracy w restauracjach w USA, Norwegii i Francji. Ukończył z wyróżnieniem szkołę Alain Ducasse Education w Paryżu, jedną z najbardziej prestiżowych uczelni świata kształcących przyszłych szefów kuchni. Jest też pierwszym Polakiem, który uczył się w tej szkole.

Sous Chef

Adam Wlazło

Swoją współpracę z MSHG zaczął w 2013 roku w naszej siostrzanej restauracji Boscaiola. Aby zdobywać nowe doświadczenia, wyjechał do Niemiec, gdzie przez dwa lata szkolił swoje umiejętności w zakresie kuchni europejskiej. Po powrocie do Krakowa, wrócił do naszej firmy i pracował w Szarej Gęsi, a później w restauracji Kogel Mogel, gdzie już po trzech miesiącach zajął stanowisko sous chefa. W szeregach Boccanery działa od początku 2019 roku. Wolny czas spędza aktywnie w górach, uprawia też sporty ekstrymalne.

Sous Chef

Mateusz Kromka

Jego przygoda w gastronomi zaczęła się w 2010 roku zaraz po szkole gastronomicznej w restauracji Mamma Mia. Po 6 latach, dwóch latach emigracji i nabierania doświadczenia, poszerzania wiedzy i poznawania nowych smaków, trafił do Boccanery. Poza pracą, również kucharz, lecz kuchni średniowiecznej Europy, członek grupy rekonstruującej życie w Skandynawii początków wieków średnich. Pasjonat aktywnego wypoczynku i podróży. Niespełniony amator różnych instrumentów, relaksuje się poprzez muzykę i książkę. Główne motywacje? Nowe wyzwania, potrzeba sprawdzenia samego siebie i nauka. Napędza go pasja do kuchni i zgrany zespół.

Manager

Karolina Owsianka

Z branżą restauracyjna związana jest od początku kariery zawodowej. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczęła w Boscaiola, aby niedługo potem stać się częścią zespołu Szarej Gęsi w charakterze managera. W Boccanerze od sierpnia 2017 roku. Prywatnie uwielbia spędzać czas w kuchni, jej pasją jest wypiek słodkości i ciast, którymi rozpieszcza przyjaciół. Ciekawa świata, każdą wolną chwilę spędza na podróżach.