• Tel. +48 12 422 17 08

#Dołącz_do_nas

Chcesz dołączyć do naszego zespołu? Wyślij swoje CV na adres: restauracja@boccanera.pl

Executive Chef

Robert Koczwara

Z gastronomią związany jest od 1995 roku. Specjalizuje się w kuchni włoskiej, uczestniczył w licznych stażach i szkoleniach we Włoszech, m.in. w Piemoncie i Toskanii. Pierwszą, siostrzaną restaurację Trattoria Mamma Mia współtworzył od momentu otwarcia – 2006 roku. W kolejnych latach odpowiadał za szkolenie szefów kuchni nowych restauracji w grupie: restauracji Bianca, Boscaiola, La Grande Mamma i The Spaghetti. Zapytany o definicję idealnego szefa kuchni – wskazuje pracowitość, sumienność i zaangażowanie. Prywatnie miłośnik podróży, bezgranicznie oddany swoim dzieciom, z którymi uwielbia spędzać czas.

Executive Chef

Dawid Balana

Dawid jest absolwentem socjologii na Uniwersytecie Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, jednak od lat jego pasją jest gotowanie. Bogate doświadczenie zdobył podczas 10 lat pracy w restauracjach w USA, Norwegii i Francji. Ukończył z wyróżnieniem szkołę Alain Ducasse Education w Paryżu, jedną z najbardziej prestiżowych uczelni świata kształcących przyszłych szefów kuchni. Jest też pierwszym Polakiem, który uczył się w tej szkole.

Sous Chef

Mateusz Kromka

Jego przygoda w gastronomi zaczęła się w 2010 roku zaraz po szkole gastronomicznej w restauracji Mamma Mia. Po 6 latach, dwóch latach emigracji i nabierania doświadczenia, poszerzania wiedzy i poznawania nowych smaków, trafił do Boccanery. Poza pracą, również kucharz, lecz kuchni średniowiecznej Europy, członek grupy rekonstruującej życie w Skandynawii początków wieków średnich. Pasjonat aktywnego wypoczynku i podróży. Niespełniony amator różnych instrumentów, relaksuje się poprzez muzykę i książkę. Główne motywacje? Nowe wyzwania, potrzeba sprawdzenia samego siebie i nauka. Napędza go pasja do kuchni i zgrany zespół.

Sous Chef

Mirosław Biernat

Przygoda z gotowaniem rozpoczęła się w domu, pasją do kuchni zaraził Mirka tata, pierwsze kroki stawiał w szkole gastronomicznej, po skończeniu szkoły swój warsztat kulinarny kształcił w krakowskich restauracjach. Spędził 2 lata w Anglii dokształcając się w kuchni europejskiej i francuskiej. Prywatnie interesuje się podróżami i dobrą książką – nie tylko o gotowaniu.